• LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Black Square

In celebration of the re-opening of the San Francisco Arts Commission Gallery after its complex renovation process, SFAC commissioned us to design an installation for the entry.

 

Coalescence centers on the concept of fragmented and reassembled memory and transformation. We combined projected video of this historical building with remnants from the construction process: discarded cardboard tubing which packaged the new gallery lights.

 

As objects, their shapes are evocative of stalactites, objects made from the most basic construction elements: water, gravity and minerals--deliberately assembled by nature drop by drop. 

 

The video projection was composed of fragmented images of the building that flicker and materialize, much like how memory disassembles and reassembles and in the enduring way that nature dissolves and creates.

Layered into the composition is a dancer calling our attention that memories also hold an experience of space, form and emotion.

PROJECT DESCRIPTION:

Suspended multi-media art installation

San Francisco Arts Commission Gallery

War Memorial Veterans Building, San Francisco

January 2016 - April 2017

ROLE

Concept, design, fabrication and installation in collaboration with Olivia Ting

CREDITS

Media & Projection Design: Olivia Ting

Engineering: Sean Riley

PRESS

FORBES MAGAZINE, December 13, 2016 (article)

SF Chronicle, January 27, 2016 (article)
KQED, January 21, 2016 (review)